Традиционното Кафе на толерантността събра за четвърти път  предстaвители на

...
Традиционното Кафе на толерантността събра за четвърти път  предстaвители на
Коментари Харесай

Представители на различни етноси и религии пиха кафе на толерантността

Традиционното Кафе на толерантността събра за четвърти път  предстaвители на всички народности и религии в Джумая джамия. Срещата е в в символ на взаимно съгласие и спокойно общуване. За първи път турската общественост насочи покана за Кафе на толерантността през 2015 година, във връзка годишнината от погрома над джамията две години по-рано. Според турския бит да пиеш кафе с някого се равнява на 40 години другарство.
По чаша кафе изпиха ръководителят на Общинския съвет Савина Петкова, зам.-кметът по "Обществен ред и сигурност " Георги Маринов и посланикът на Република Турция в България Н.Пр. Хасан Улусой, съпроводен от консула на Турция в Пловдив господин Хюсейин Ергани. 
Посланикът показа, че се радва да бъде в Пловдив по този прелестен мотив и на драго сърце ще прегледа града. Районният мюфтия Танер Вели дефинира Пловдив за столица на толерантността и изрази благодарността си както към представители на локалната власт, по този начин също и към представителите на другите етноси в града. По този метод ние демонстрираме, че може да приказваме на един език, да седнем на една маса, да се разбираме, заключи районният мюфтия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР